Selecteer een pagina
Van FA naar dwarslaesie
Ik ging met een scoliose de operatie in en kwam er met een incomplete dwarslaesie en het predicaat ‘uitbehandeld’ uit. Dat is nu één jaar geleden en het is continu onduidelijk gebleven wat de vele begeleiders voor mij konden betekenen (en iedere FA patiënt zal deze situatie herkennen). Eind 2018 zag Robin mij voor het eerst en hij kon niet aanzien hoe verkrampt ik in mijn rolstoel zat gepropt. Mijn klachten uitten zich vooral in een extreme verkramping en spasmes die zo heftig waren dat ik mijzelf een aantal keren uit de rolstoel lanceerde. Een hele nare situatie.
Hoe het zich ontwikkelde
Bij de eerste sessie merkte ik al gelijk dat de doorbloeding in mijn voeten verbeterde. Een paar sessies later ontstond er meer ontspanning in mijn onderlichaam. Ook is mijn rolstoel aangepast. Ik heb een betere houding en kan langer ontspannen zitten. Mijn spasmes zijn enorm afgenomen. Beide voeten en benen staan rechter. Ik voel mezelf zoveel beter, zonder continue verkrampingen en angst voor spasmes.

In de media

Hoe nu verder
Robin heeft een leuk netwerk aan specialisten om zich heen waar hij nieuwe methodes voor FA mee ontwikkelt. Deze professionals leren allemaal werken vanuit dezelfde visie zodat ik optimaal begeleid word en ikzelf ook mee kan denken aan nieuwe oplossingen. Het plan wordt zo helder dat er geen sprake is van trial & error. Heel veel problemen worden al tijdens de brainstormfase getackeld.